BLOG

Družabne igre za odrasle in otroke

familija igra igre

Igranje družabnih iger je odlična zabava, ki odrasle in otroke tudi povezuje ter jim daje priložnost, da se med seboj bolje spoznajo. Ob igranju čisto preprostih iger, kot so Domino, Človek, ne jezi se ali Spomin, lažje razumemo, kako nekdo razmišlja in deluje. Če je bilo včasih igranje kart in družabnih iger zelo pogosta kratkočasna zabava družin ob prostih koncih tedna in počitnicah, je danes to precejšnja redkost. Hiter način življenja in kupi obveznosti nam prosti čas z družino največkrat skrajšajo zgolj na skupen obrok ali preživljanje prostih ur pred televizijo. Spremenimo to in se vrnimo v svet, ki ga popestrijo družabne igre. Otroci in odrasli bodo uživali.

Igre, ki smo jih nekdaj igrali, so še vedno privlačne

Prav druženje skozi družabno igro je tisto, kar ji daje svoj čar. Preprost Človek, ne jezi se zelo težko tekmuje z izpopolnjenimi računalniškimi igrami, vendar je lahko pomikanje po namizni igri s preprostim lesenim možicem in pikami na kocki lahko zanimivo, če je na drugi strani nekdo, ki nam je blizu. Družabne igre so obvezen pripomoček, ko pakiramo stvari za poletni ali zimski oddih. Z nami obvezno potujejo karte, če imamo mlajše otroke je Enka idealna igra, kjer se vsi zabavamo. Otroci imajo radi igro Spomin, saj jim gre pri njej običajno veliko bolje kot staršem. Družina se lahko zaigra tudi ob igri besed in črk, ko snujejo iz danih črk najdaljše besede in ob tem razširjajo svoj besedni zaklad. Klasični šah še vedno velja za kraljevo igro. Zahteva analitičen um, koncentracijo ter strateško razmišljanje. Otroci in mladostniki nam bodo hvaležni, če jih že v rani mladosti vsega naštetega naučimo prav skozi šah.

Družabne igre na rojstnodnevnih zabavah

Kar nekoliko retro bo potekala naša zabava za rojstni dan, če bomo goste povabili k igranju družabnih iger. Če poleg tega ponudimo še retro prigrizke – slane palčke, Pingo sok in Domačica piškote, bomo zagotovo zdeli terno. Najboljše družabne igre so običajno zbrane kar v setu namiznih družabnih iger in so namenjene prav večjim družbam, ki se odločijo večer preživeti na način, kot smo ga preživljali nekoč. Zanimivi so tudi večeri, ko se tradicionalno igrajo karte – ni nujno, da vselej igramo s klasičnimi igralnimi ali tarok kartami, na tržišču je mnogo različic kart, primernih za družinske igre. Druščina lahko prijetno popolne ali večer preživi tudi ob zlaganju delcev sestavljanke, sami se odločijo, kako težko (in s koliko delci) sestavljanko si bodo izbrali za izziv.

Učimo se skozi družabno igro

Mnogo zanimivih in poučnih stvari se lahko naučimo skozi družabno igro. Malčki do treh let se tako učijo barv in oblik, nekoliko starejši otroci, stari okoli 6 let, se prek družabnih iger zlahka naučijo abecede in števil, sestave in delovanja človeškega telesa, geografije Evrope ali angleškega jezika. Takšna poučna družabna igra je lahko tudi zelo lepo in primerno darilo za rojstni dan.

Ne veste, kje bi našli najboljše družabne igre za odrasle in otroke?

Preverite na: www.igrace.eu