BLOG

Poletje je čas za zabavo in smeh

images 2

Vroče poletje je idealen čas, da se v velikih in malih otrocih prebudi ustvarjalna domišljija, medtem ko se igrajo na prostem. Otroci res ne potrebujejo veliko – najbolj priljubljene otroške igrače so že vrsto let grabljice, lopatka in kanglica. Tako opremljeni bodo otroci uživali na prav vseh dopustniških destinacijah. S kanglico bodo zajemali vodo iz morja, jezera ali reke, z grabljicami in lopatko pa oblikovali naravne materiale – zemljo, pesek, mivko, kamenčke ali iglice. Različni seti za na plažo vsebujejo kar vse tri pripomočke – kanglico, lopatko in grabljice. Izdelani so iz kakovostne, čvrste plastike, ki prenese trše udarce in pristanke, in lahko z nami na dopust potuje več let zapored.

Poletne igre na prostem

Ne pozabimo s seboj na počitnice vzeti iger, ki se jih med letom običajno ne igramo – frizbi, milni mehurčki, kolebnica, loparji z mehkimi žogicami, ribiško palico ali ribiško mrežo. Čas poletja je resnično priložnost za drugačna doživetja. Preizkusimo nove igrače in se z njimi zabavajmo! Balinčki in keglji vseh vrst in oblik so bili od nekdaj prvovrstna zabava. Na tak način se bo razgibala vsa družina, se med seboj povezala in sprostila.

Vodne igre

Kaj je bolj smešnega in čarobnega od igranja z vodnimi igračami? Tu so vodni baloni, pa vodne bombe ter vodne pištole različnih velikosti in oblik. Igranje z vodo je sproščujoče in nagajivo in le redko kdo se mu lahko upre. Tudi pihanje milnih mehurčkov je poleti prav posebno doživetje. Otroci lahko med seboj tekmujejo, kdo napihne največji mehurček iz milnice, lahko pa jih eden od otrok piha, drugi pa poskušajo mehurčke v zraku ujeti. Milni mehurčki so lahko tudi odišavljeni, v njih pa je najlepše opazovati zrcaljenje mavrice.

Plovila sodijo v vodo

Čolni in ladje vseh oblik poleti sodijo v vodo, to otroci dobro vedo. Lahko gre za gasilski, policijski čoln ali piratsko ladjo, če lahko pluje, je njeno mesto na vodi. Otroci se zelo radi igrajo tudi z vodnimi mlini ali plastičnimi ribicami. Z modelčki različnih oblik lahko ob vodi iz mokrega materiala postavijo celo grad! Najboljše plovilo v vodi pa lahko postanemo kar mi sami, le opremiti se moramo z dobrimi plavalnimi očali.

Preizkusimo to poletje kaj novega!

Kdaj se nazadnje metali bumerang? Ali preizkusili, kako zabavno je lahko metanje obročev? Iger z žogicami, koški in loparji je ogromno. Vzemite na letošnje počitnice s seboj takšne, kot jih še niste imeli. Na tak način se bodo med otroci na dopustovanju spletla poznanstva in prijateljstva. Poletne igre na prostem namreč združujejo ljudi, tudi če ne govorijo istega jezika.

Spletna trgovina Igrace.eu je za to poletje odlično opremljena. V njej zagotovo vsak najde igračo zase. Prav za poletne artikle smo pripravili tudi ugodne cene in promocijski popust.